7. Engels

Engels

And I dream I'm an eagle
And I dream I can spread my wings
Flying high, high, I'm a bird in the sky
I'm an eagle that rides on the breeze
High, high, what a feeling to fly
Over mountains and forests and seas
And to go anywhere that I please 

(tekst van Abba)

Otto Lilienthal heeft de mensen het vliegen geleerd. Je kunt hem beschouwen als de grote uitvinder van de luchtvaart. De luchtvaart kent nog veel meer grote namen van mannen en van vrouwen. Jouw klas wordt verdeeld in groepen en elke groep speelt een korte schets van een paar minuten over: 2a.Daidalos en Icarus; 2b. Leonardo da Vinci;  2c Sir George Cayley.; 2d Otto lilienthal; 2e  de gebroeders Wright en 2f Antony Fokker. Klas 2a doet het dus over Daidalos en Icarus. Om je te helpen heb ik hiernaast en hierboven links geplaatst waar ik toneelstukjes geschreven heb. Je mag dat toneelstukje spelen of zelf een schets bedenken, maar het moet wel over dat onderwerp gaan.

Wat moet je doen? Jullie bereiden binnen de klas de schets voor. Vrijdagmorgen (voor de pauze) wordt door jouw klas bepaald welke groep uit de klas op het toneel het stukje naar voren gaat brengen. Je mag zelf weten of je de stukjes in het Nederlands, het Fries of in het Engels doet. De taal in de luchtvaart is Engels. Engels heeft dus de voorkeur. 

De droom om te vliegen is al heel oud. Mijn zweefvliegtuig is een Pegase. Een Frans vliegtuig met de naam van een Grieks paard. In de Griekse mythologie wordt dat vliegende paard vaak beschreven en het is duizenden keren door kunstenaars afgebeeld. 

Al de toneelstukjes hebben te maken met de droom om te vliegen. 

Veel succes bij het voorbereiden van je stukje voor de grote luchtvaartwedstrijd.

startpagina

We hebben 9 gasten en geen leden online

hogebeintum.jpg
openluchtmuseum.jpg